15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (2024)

Bijna driekwart van het aardoppervlak is bedekt met water. De diepe donkere oceaan is angstaanjagend uitgestrekt, en voor een soort als de onze die graag de controle heeft, creëert ons onvermogen om de oceaan te beheersen een diepe oerangst.

Dat is waarom films over schipbreuk of onbewoonde eilanden op zee hebben zo'n blijvende aantrekkingskracht - omdat ze, zoals alle goede horrorfilms, illustreren dat echte angst voortkomt uit dingen die we niet kunnen beheersen of volledig kunnen weten.

Wij hebben verzameld de meest interessante films over scheepswrakken, onbewoonde eilanden, over avonturen op zee en overleven in de oceaan.

In de kracht van de elementen (2018)

Een ander verloren op zee verhaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal, de film herschept de ramp van september 1983 waarin een vrouw genaamd Tami Ashcroft en haar verloofde Richard Sharp beginnen aan een 4000 mijl lange jachtreis van Tahiti naar San Diego.

Maar hun schip wordt ingehaald door een van de krachtigste orkanen in de geschiedenis van "Raymond" in het midden van de Stille Oceaan, waardoor Tami haar hoofd verwondde en haar verloofde nog meer gewond raakte en haar niet kan helpen bij het sturen. Op het jacht staat Tami voor de weinig benijdenswaardige taak om te overleven en hoe hij op de een of andere manier op een jacht 1500 kilometer naar Hawaï vaart.

deze rampen film gebaseerd op een waargebeurd verhaal veroorzaakt door een echte orkaan.

En de storm kwam (2015)

"The Storm Came Up" is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een olietankerPendleton, die in 1952 tijdens een zware storm voor de kust van Massachusetts in tweeën werd gesplitst.

Drie matrozen worden gedwongen om regelrecht een bitter koude en donkere winternacht in te zeilen in een wanhopige poging om een ​​gezonken schip te vinden.

Hoop zal niet vervagen (2013)

Als u op zoek bent naar oceaan overlevingsdramaGefeliciteerd, je hebt gevonden wat je zocht! Deze film is voor jou als je van films/films met één personage houdt. De film kreeg veel positieve recensies.

Het leven van Pi (2012)

https://www.youtube.com/watch?v=hjclA4wkN64

Het bekroonde korte verhaal van filmmaker Ang Lee over een jonge schrijver genaamd Pi Patel die zijn geboortenaam "Piscene" verkortte tot "Pi" omdat Engelssprekende hooligans het belachelijk maakten omdat het als "pis" klonk.

Terwijl hij op een vrachtschip naar Canada vaart, wordt Pi's schip gevangen in een storm, waardoor een lid van het dek Pi alleen op een reddingsboot gooit.

Maar Pi bevindt zich ook op een reddingsboot met een vreemde lotgenoot: een woeste Bengaalse tijger, die een opwindend en angstaanjagend avontuur van 227 dagen over de zee deelt.

Terugkeer (2003)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (1)

Twee jongens die bij hun alleenstaande moeder wonen, worden zowel tactisch als emotioneel gedwongen om te gaan met het feit dat hun vader, die hen 12 jaar geleden in de steek liet, plotseling is teruggekeerd en dichter bij hen probeert te komen.

In de film probeert hun vader zich te herenigen met de jongens door ze op vakantie te sturen naar een afgelegen eiland dat hun kracht en vastberadenheid op alle mogelijke manieren zal testen.

Door een gruwelijk toeval verdronk acteur Vladimir Garin, die de oudste van de twee jongens speelde, later tot zijn dood, net zoals zijn personage in de film deed.

verstoten (2000)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (2)

Tom Hanks speelt een FedEx-medewerker die zo nauwgezet is in timemanagement dat hij de wereld rondvliegt om efficiëntieproblemen op individuele FedEx-locaties op te lossen.

Een onweersbui in de Stille Oceaan zorgt ervoor dat zijn FedEx-vrachtvliegtuig neerstort op een onbewoond eiland, waardoor Hanks helemaal alleen achterblijft.

Titanic (1997)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (3)

Zeer succesvolle verfilming van DoomTitanicin 1912 werd best scorende film aller tijden na zijn vrijlating.

Hoewel het verhaal vanuit meerdere hoeken wordt verteld, concentreert het zich op het liefdesverhaal tussen een rijke tiener (Kate Winslet) en een arme artiest (Leonardo DiCaprio) die elkaar ontmoeten op een schip.

schipbreukelingen (1990)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (4)

Een jonge Noorse scheepsjongen wordt gescheiden van zijn bemanning in het midden van een hevige zeestorm en wordt alleen wakker op een schip dat aan de grond is gelopen op een tropisch eiland.

Hij realiseert zich al snel dat sommige van zijn voormalige scheepsmaten piraten waren, en dat de ene in het bijzonder de andere imiteert om aanklachten van moord te voorkomen. In de stijl van "Alleen thuis"de jongen zet vallen voor zijn tegenstanders nog voordat ze aankomen.

Heer van de vliegen (1990)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (5)

Dit is de tweede verfilming van William Goldings klassieke roman over schoolkinderen die op een eiland zijn gestrand en in wreedheid zijn ondergedompeld.

De jongens zaten in een vliegtuig met twee dozijn jonge cadetten dat in de oceaan neerstortte in de buurt van een afgelegen eiland in de Stille Oceaan.

Ze splitsten zich uiteindelijk in twee strijdende facties, totdat de leider van de ene factie de andere met brute kracht verpletterde.

De titel van de film is gerelateerd aan het hoofd van een varken, dat de jongens op een paal zetten om het grot "monster" te verdrijven, niet beseffend dat het slechts het lijk is van de piloot van het neergestorte vliegtuig.

Blauwe Lagune (1980)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (6)

Blauwe laguneis de tweede film gebaseerd op de roman uit 1903 over twee kinderen die zijn achtergelaten op een tropisch paradijselijk eiland in de Stille Zuidzee, wier familieleden worden vermoord.

Terwijl ze samen opgroeien, veilig beschermd tegen de wrede wilden die de andere kant van het eiland bevolken, voelen ze zich vreemd tot elkaar aangetrokken.

Het land verloren in de tijd (1975)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (7)

Het effect hiervan avonturenfilm voor kinderen gebeurt tijdens Eerste Wereldoorlog, gebaseerd op de roman van Edgar Rice Burroughs, waar een Duitse U-boot een Brits schip laat zinken en vervolgens de overlevenden aan boord neemt.

Ze keren van hun koers en bevinden zich in het oerland Kapron, de nachtmerrieachtige wereld van Antarctica, geregeerd door holbewoners en dinosaurussen.

Gevangenis Eiland (1973)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (8)

In plaats van te worden gedood in de gaskamer, gaan onherstelbare criminelen naar een gevangeniseiland waar ze alleen kunnen overleven door andere gevaarlijke criminelen te bestrijden op het eiland waar alle gevaarlijke criminelen naartoe gaan.

Na verloop van tijd breekt er een burgeroorlog uit onder de veroordeelden, strikt verdeeld langs geslachtslijnen.

Poseidon-avontuur (1972)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (9)

Een van de meest succesvolle van alle "rampenfilms" van eind jaren zestig en begin midden jaren zeventig,"Het avontuur van Poseidon"gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1969.

De plot, die vijf Academy Award-winnaars bij elkaar brengt, betreft de passagiers van een oceaanstomer die op oudejaarsavond wordt omvergeworpen door een tsunami, wanneer iedereen ook in de grote balzaal geniet.

Een kleine groep dappere avonturiers probeert te ontsnappen door naar de scheepsromp te klimmen en op de een of andere manier een gat te maken voordat het enorme schip volledig naar de bodem van de oceaan zinkt.

Paddestoel Mensen Attack (1963)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (10)

Uitgebracht in Japan als "Matango", deze donkere film, gedeeltelijk gebaseerd op een kort verhaal van William H. Hodgson genaamd "A Voice in the Night" en volgt een groep schipbreukelingen die alle waarschuwingen negeren om geen mutagene paddestoelen te eten op een eiland waar ze zijn gestrand.

Spectaculaire paddenstoelen zorgen ervoor dat iedereen die ze eet muteert in afschuwelijke wezens, en de make-up van de paddenstoelenmensen deed zo denken aan de slachtoffers van de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki dat de film bijna werd verboden in Japan.

Zwitserse familie Robinson (1960)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (11)

Dit verhaal van een schipbreukeling is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1812 van Johann David Wyss.

Het gaat om een ​​Zwitsers gezin - ouders en hun drie zonen - die de Napoleontische oorlogen ontvluchten in een poging naar een kolonie in Nieuw-Guinea te verhuizen, maar tijdens een storm worden aangevallen door piraten en op een onbewoond eiland terechtkomen.

De jongens zijn vindingrijk en helpen bij het bouwen van een leefruimte voor het hele gezin vanuit een boomhut, maar hun gewelddadige ontmoetingen met de piraten gaan onverminderd door.

Schateiland (1950)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (12)

Dit is de eerste Walt Disney Productions-film zonder animatie maar met volledige live-actie.

Het is een bewerking van Robert Louis Stevenson's klassieke roman uit 1883 over een jongen genaamd Jim Hawkins die bevriend raakt met een piraat genaamd Long John Silver terwijl ze het ene ongeluk na het andere tegenkomen in hun wanhopige zoektocht naar een beloning van gouden dubloenen gemarkeerd op een schatkaart.

Reddingsboot (1944)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (13)

De plot, gebaseerd op een kort verhaal van John Steinbeck, betreft een groep Amerikanen die een Duitse U-bootaanval overleven door samen te kruipen op een reddingsboot. Ze stonden voor een moreel dilemma nadat ze een nazi hadden gered die op een onderzeeër zat die een Amerikaans schip tot zinken had gebracht.

De film speelt zich volledig af op een reddingsboot, wat een gevoel van hulpeloze claustrofobie aan het drama toevoegt.

Tarzan filmreeks (1932-2016)

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (14)

Roman van Edgar Rice BurroughsTarzan"1912 introduceerde de wereld aan de zoon van de Britse aristocratie, die in de kinderschoenen samen met zijn familie op het eiland werd gegooid, die stierf door toedoen van de natuur en lokale dieren.

Tarzan groeide op als een kind van een apenstam. Twintig jaar later vaart een jong meisje genaamd Jane Porter naar het eiland, ze werd samen met andere leden van de groep op een boot aan land gebracht in hetzelfde junglegebied waar Tarzan aan land was.

Wanneer Tarzan Jane kennis laat maken met het primitieve leven in de jungle, besluit ze dat ze het leuker vindt dan de beschaving.

Andere rampen- en oceaanoverlevingsfilms

15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (15)

  • taboe(1931) geregisseerd door F.W. Murnau maakte dit verhaal over geliefden die gestrand zijn op een eiland in de buurt van Tahiti, Romeo en Julia.
  • paradijsvogel(1932) Hollywoodsterren Joel McCrea en Delores del Rio zijn geliefden gestrand op een Polynesisch eiland.
  • Eiland van verloren zielen(1932) Een gekke dokter voert menselijke experimenten uit op een afgelegen eiland in de Zuidzee.
  • spel der dood(1945) Een schipbreukeling realiseert zich dat hij is geland op een eiland dat wordt gerund door een man die op mensen jaagt als prooi.
  • Verloren Continent(1968) de bemanning van het schip zit vast tussen de monsters in de sombere Sargassozee.
  • opportunistenThe Deep(1977) proberen een gigantisch magazijn met morfine uit een gezonken schip te redden.
  • "Zes dagen, zeven nachten"(1998) belanden een man en een vrouw (Harrison Ford en Anne Heche) samen op een onbewoond eiland.
  • Kleine zeemeermin(1989) is een geanimeerde kaskraker van Disney die twee Academy Awards won en wereldwijd bijna een kwart miljard dollar opbracht. De titel verwijst naar de hoofdrolspeler Ariel, een 16-jarige zeemeermin die leeft in het onderwaterkoninkrijk Atlantica. Op een nacht wordt ze verliefd op een man genaamd prins Eric, die vanaf haar uitkijkpunt in het water naar zijn verjaardag op een schip kijkt. Tijdens het feest vernietigt een gewelddadig onweer het schip en gooit prins Eric op het eiland, waar Ariel hem helpt terug te komen om te helpen. Eric zweert dan om het mooie meisje te vinden dat zijn leven heeft gered.
  • Perfecte storm(2000). Een hevige oceaanstorm brengt een groep ervaren vissers in gevaar.
  • "Weg"(2002) in Lina Wertmüllers remake van de klassieker uit 1974, lijden een rijke vrouw en een communistische zeeman samen schipbreuk en veranderen hun sociale rollen snel.
  • Ghosts of the Abyss(2003) - De documentaire van James Cameron over hoe hij zes weken lang de overblijfselen van het legendarische wrak verkendeRMS Titanic.
  • "Eiland"(2006) is een Russische thriller met donkere en ontroerende cinematografie over een monnik op een afgelegen eiland in de Oostzee.
  • Onbewoond(2011) Een stel dat op zoek is naar een romantisch uitje nadat ze alleen op een afgelegen eiland in het Great Barrier Reef zijn geland, wordt achterdochtig dat er iemand anders op het eiland is.

Inhoud van het artikel

  • In de kracht van de elementen (2018)
  • En de storm kwam (2015)
  • Hoop zal niet vervagen (2013)
  • Het leven van Pi (2012)
  • Terugkeer (2003)
  • verstoten (2000)
  • Titanic (1997)
  • schipbreukelingen (1990)
  • Heer van de vliegen (1990)
  • Blauwe Lagune (1980)
  • Het land verloren in de tijd (1975)
  • Gevangenis Eiland (1973)
  • Poseidon-avontuur (1972)
  • Paddestoel Mensen Attack (1963)
  • Zwitserse familie Robinson (1960)
  • Schateiland (1950)
  • Reddingsboot (1944)
  • Tarzan filmreeks (1932-2016)
  • Andere rampen- en oceaanoverlevingsfilms
15 films over de zee, scheepswrakken, eilanden en avonturen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5886

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.