25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (2024)

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (1)

Kunt u niet naar de bioscoop? Geniet dan van een avondje thuis in de bioscoop! Deze familiefilms zullen iedereen in uw huis zeker bevallen, en we hebben voor elke film een aantal leuke activiteiten samengesteld. De familiefilmavond wordt de leukste avond van de week!

Opmerking: Alle familiefilms hier zijn geclassificeerd G of PG, maar ouders moeten natuurlijk hun beste oordeel gebruiken bij het kiezen van films voor hun kinderen. Alle vermelde films zijn beschikbaar op populaire streamingdiensten, maar voor sommige moet een huurprijs worden betaald.

1. Wonder

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (2)

Voorbeeld: Auggie is geboren met ernstige gezichtsafwijkingen en heeft in zijn korte leven 27 operaties ondergaan. Na enkele jaren thuisonderwijs besluiten Auggie en zijn familie dat het tijd is dat hij naar de vijfde klas van de plaatselijke basisschool gaat. Zijn verhaal over moed tegenover pesten zal kinderen van alle leeftijden inspireren. (PG)

Bonusfuncties: Verspreid de boodschap van Wonder ver en breed met het gratis printbare Choose Kind Bingo spel dat je hier vindt.

2. De Tovenaar van Oz

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (3)

Voorbeeld: Dit is een van die klassieke familiefilms die iedereen zou moeten zien. Dorothy wordt meegesleurd naar het land van Oz, waar ze met de Vogelverschrikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw over de Gele Stenen Weg moet reizen om de Tovenaar te zien. Kan hij haar weer naar huis sturen? (PG)

Bonusfuncties: Bouw je eigen Blikken Man om mee te nemen op al je avonturen! Koop de DIY hier.

ADVERTENTIE

3. Wonder

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (4)

Voorbeeld: Dit is het ware verhaal van het Amerikaanse Olympische hockeyteam van 1980, dat een vroege (en pijnlijke) nederlaag moet incasseren om vervolgens sterker dan ooit terug te komen. De laatste nagelbijtende hockeywedstrijd om de gouden medaille tegen de VS zal u op het puntje van uw stoel houden, zelfs als u de uitkomst al weet. (PG)

Bonusfuncties: Je hoeft niet naar een ijsbaan voor ijshockeytraining; je kunt deze minibaan thuis in de vriezer maken!

4. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events...

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (5)

Voorbeeld: De kinderen Baudelaire zijn weeskinderen die bij hun boze oom Olaf wonen, die alleen op hun fortuin uit is. De kinderen moeten samenwerken om hun duivelse vijand te slim af te zijn. Tip: Als uw kinderen de film leuk vinden, is er ook een hele reeks boeken om te verslinden. (PG)

Bonusfuncties: Je vindt hier een hele verzameling gratis afdrukbare Lemony Snicket activiteiten, zoals een anagram woordverwarring gebaseerd op de boeken.

5. Zwitserse familie Robinson

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (6)

Voorbeeld: Sommige familiefilms zijn al generaties lang klassiekers, en dit is een geweldig voorbeeld. Volg de avonturen van de familie Robinson wanneer ze schipbreuk lijden op een verlaten eiland. Ze leren al snel te overleven en te gedijen; de enige vraag is of ze ooit naar de beschaving zullen willen terugkeren. (G)

Bonusfuncties: Niet iedereen kan een boomhut in zijn eigen tuin bouwen, maar iedereen kan er een maken van karton! Lees hier meer.

6. Stuart Little

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (7)

Voorbeeld: Kinderen die altijd smeken om een nieuw huisdier zullen dol zijn op de avonturen van Stuart Little, een muis die in een menselijke familie wordt opgenomen. Niet iedereen in de familie verwelkomt hem aanvankelijk, maar deze charmante muis wint hen uiteindelijk voor zich. (PG)

Bonusfuncties: Laat je inspireren door Stuart en maak je eigen bootjes van zwembadnoedels. Houd wedstrijden in een nabijgelegen kreek (of badkuip).

7. Coco

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (8)

Voorbeeld: Miguel's familie heeft een generaties lang verbod op muziek, maar hij droomt er toch van muzikant te worden. Hij reist naar het Land van de Doden om meer te weten te komen over zijn familiegeschiedenis en een manier te vinden om zijn droom te verwezenlijken. (PG)

Bonusfuncties: Kleur en versier je eigen suikerschedelmaskers (ook bekend als calavera ) met behulp van deze gratis afdrukbare sjabloon.

8. Legende van de Wachters

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (9)

Voorbeeld: Twee jonge uilenzonen zijn gefascineerd door de verhalen van hun vader over de Wachters van Ga'Hoole, die een epische strijd voerden om het uilenkoninkrijk te redden van de Zuivere Mensen. Wanneer de uilenbroers gevangen worden genomen door de Zuivere Mensen, moeten ze vertrouwen op de Wachters om hen te redden en het uilenkoninkrijk opnieuw te verdedigen. (PG)

Bonusfuncties: Schilder zelf een heel mooi uilenleger met behulp van de eenvoudige instructies hier.

9. Peter Pan en Haak

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (10)

Voorbeeld: Plan een dubbelfilm met de originele geanimeerde Peter Pan en het Robin Williams vervolg Haak die de verhalen vertellen van De jongen die nooit opgroeide en zijn vele avonturen in Nooitgedachtland. ( Peter Pan , G/ Haak , PG)

Bonusfuncties: Kinderen zullen hun eigen piratenschip willen na de avonturen van Peter Pan en kapitein Haak! Hier vind je een eenvoudige maar geweldige DIY om je eigen schip te bouwen.

10. Groot Wonder

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (11)

Voorbeeld: Een nieuwsreporter uit een kleine stad in Alaska werkt samen met een milieuactivist om een familie grijze walvissen te redden die door onverwacht ijs vast komen te zitten. En ze fallyn

onderweg verliefd.

Zie ook: 72 beste klassenquotes om uw leerlingen te inspireren

Bonusfuncties: Maak een groep schattige eierdozen en speel je favoriete scènes uit de film na! Zo maak je ze.

11. Charlotte's Web

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (12)

Voorbeeld: De opzwepende liedjes in deze versie van Charlotte's Web hebben het tot een van die eeuwig populaire familiefilms gemaakt, maar het einde heeft nog steeds dezelfde emotionele kracht. (G)

Bonusfuncties: We hebben hier veel leuke Charlotte's Web-activiteiten, maar het aquarelverf-spinnenwebschilderproject is beslist een van onze favorieten.

12. The Spiderwick Chronicles

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (13)

Voorbeeld: Wanneer de familie Grace naar het vervallen familielandgoed verhuist, zijn ze niet voorbereid op de vreemde wereld die ze daar aantreffen. Jared ontdekt een veldgids over de magische wezens die op het terrein leven en leert al snel dat al die magische wezens het boek ook in handen willen krijgen. (PG)

Bonusfuncties: Zet je verbeelding aan het werk en creëer een nieuw wezen voor het Spiderwick Chronicles-universum met behulp van de kenmerken van dit gratis afdrukbare blad.

13. How to Train Your Dragon

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (14)

Voorbeeld: Vikingen en draken leven in vrede samen op het eiland Berk totdat de kwaadaardige Grimmel een complot lanceert om alle draken uit te roeien. Vikingleider Hiccup en zijn draak Toothless moeten de clans verenigen om Grimmel te verslaan en de vrede op het eiland te herstellen. (PG)

Bonusfuncties: Je zult zoveel plezier beleven aan het ontwerpen en in elkaar zetten van je eigen draken van vilt en pijpenragers! De doe-het-zelf instructies vind je hier.

14. The Muppet Movie

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (15)

Voorbeeld: Deze familiefilmklassieker vertelt het verhaal van hoe Kermit, Fonzie, Miss Piggy en de rest zich verenigden om The Muppets te worden tijdens een epische reis door het hele land. Iedereen zou de film moeten zien die ons het geliefde "Rainbow Connection" gaf, een liedje dat elk kind al kent. (G)

Bonusfuncties: Maak je eigen "regenboogverbinding" met dit leuke koffiefilterproject dat wetenschap en kunst combineert voor een kleurrijk cool resultaat!

Zie ook: 14 gemakkelijke hulpmiddelen voor thuis - WeAreTeachers

15. The Princess Bride

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (16)

Voorbeeld: Waar gaat deze fantastisch leuke familiefilm over? Oh, gewoon "schermen, vechten, martelen, wraak, reuzen, monsters, achtervolgingen, ontsnappingen, ware liefde, wonderen ..." Veel plezier met de bestorming van het kasteel! (PG)

Bonusfuncties: "Maak je klaar voor je eigen epische zwaardgevechten met deze onvoorstelbaar coole kartonnen knutsel.

16. Wall-E

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (17)

Voorbeeld: In een sombere toekomst waar mensen de aarde hebben vervuild en het niet langer een veilige plek is om te leven, werkt een kleine robot genaamd Wall-E onvermoeibaar aan het schoonmaken van de planeet. Op een dag ontdekt hij een enkele levende plant, en gaat op avontuur naar de sterren om zijn bevindingen te rapporteren ... en de mensen thuis te brengen. (G)

Bonusfuncties: Plant een laars vol bloemen om de kleine botanische vluchteling te eren die Wall-E op zijn epische avontuur stuurt. Leer hier hoe je een laarsplanter maakt.

17. The Sandlot

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (18)

Voorbeeld: Deze is voor alle honkbalfans die er zijn, die zullen supporteren voor het ragtag team dat speelt in de buurt sandlot. De echte problemen beginnen wanneer ze een waardevolle honkbal verliezen over het hek in de tuin van een volkomen angstaanjagende buurman en een manier moeten vinden om het terug te krijgen. (PG)

Bonusfuncties: Pak een oude honkbal (of softbal) uit de garage en maak er een hippe armband van voor jongens of meisjes. Hier is de DIY.

18. Inside Out

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (19)

Voorbeeld: Ooit het gevoel gehad dat je emoties de controle over je hebben? Dat is precies wat er gebeurt in deze hilarische en ontroerende Pixar-film. Wanneer de familie van de 11-jarige Riley door het hele land verhuist, vertellen haar emoties (vreugde, verdriet, woede, angst en afkeer) het verhaal ... en redden ze de dag. (PG)

Bonusfuncties: Kom in contact met je innerlijke emoties en zet ze om in Inside Out stressballen! Ontdek hier hoe je ze maakt met ballonnen en bloem.

19. The Sound of Music

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (20)

Voorbeeld: The Sound of Music Muzikale non Maria neemt een baan aan als gouvernante van de familie Von Trapp, waar ze hen leert muziek te omarmen - en toevallig zelf ook liefde vindt. Hun ontsnapping aan de Nazi's over de bergen is de feel-good scène die je nu nodig hebt. (G)

Bonusfuncties: Speel de beroemde marionettenscène na met deze schattige papieren geitenpoppen. (Je moet wel zelf leren jodelen.)

20. Finding Nemo

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (21)

Voorbeeld: Wanneer Nemo de clownvis de waarschuwing van zijn nerveuze vader Merlijn negeert om niet te ver van het koraalrif af te dwalen, wordt hij door een hobbyist gevangen en naar een verafgelegen aquariumtank gebracht. Merlijn werkt samen met de vergeetachtige Dory om de wijde blauwe oceaan af te reizen en zijn zoon thuis te brengen. (G)

Bonusfuncties: Rotsen beschilderen is altijd leuk, en deze Nemo en Dory rotsen zijn zo schattig! Lees hier hoe je ze maakt.

21. Paddington

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (22)

Voorbeeld: U kent Paddington, een beer uit het "donkerste Peru", waarschijnlijk al uit de geliefde kinderboeken. In deze versie voegt de van marmelade houdende charmeur zich bij de familie Brown in Londen voor allerlei avonturen. Maar een kwaadaardige taxidermist heeft een oogje op hem ... kan hij aan haar klauwen ontsnappen? (PG)

Bonusfuncties: Ook jij kunt altijd een broodje marmelade onder je hoed krijgen als je je eigen heerlijke partij kookt. Haal het recept hier.

22. Toy Story

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (23)

Voorbeeld: Wat doet ons speelgoed als we niet in de kamer zijn? Het immens populaire Toy Story en zijn drie vervolgen beantwoorden die vraag, met personages die onmiddellijk ieders favoriete kinderspel in herinnering brengen. (G)

Bonusfuncties: Als je van Woody's altijd trouwe Slinky Dog houdt, moet je zeker dit schattige pijpenrager-knutselwerkje maken!

23. Harry Potter

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (24)

Voorbeeld: De Harry Potter boeken begonnen een renaissance onder kinderen en tieners, en de acht familiefilms zijn niet minder populair. Volg tovenaar Harry Potter en zijn vrienden op Zweinstein School voor Hekserij en Tovenarij als ze Lord Voldemort en zijn kwaadaardige bende Dooddoeners proberen te overwinnen. (PG/PG-13)

Bonusfuncties: Gebruik een beetje Dreuzelmagie (d.w.z. een hete lijmpistool) om gewone potloden te veranderen in fantastische toverstokken, net als die van Harry en Hermelien.

24. Mary Poppins

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (25)

Voorbeeld: Is er iemand zo charmant als Mary Poppins, die "in elk opzicht praktisch perfect is?" Dit kindermeisje met een vleugje magie in haar tas brengt het huis van Banks tot leven, en verbindt een vader en moeder voor het eerst met hun kinderen. (G)

Bonusfuncties: Als het weer meewerkt, zoek dan een winderige helling op en ga vliegeren! Als je niet naar buiten kunt, maak dan deze kleurrijke vliegerzonvangers.

25. James and the Giant Peach

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (26)

Voorbeeld: De wees James woont in Londen bij zijn twee wrede tantes, tot de dag dat hij een enorme magische perzik ontdekt. Samen met de vriendelijke insecten die erin leven, vaart hij in de perzik over zee naar New York en een nieuw leven. (PG)

Bonusfuncties: Maak een partij romige perzik en honing bevroren pops om te snacken terwijl je de film kijkt.

Op zoek naar meer familiefilms? Probeer een van deze 50+ geweldige documentaires die perfect zijn voor gezinnen om samen van te genieten.

Bovendien hebben we alle beste streaming educatieve shows op Netflix, Hulu, Amazon Prime en Disney+ op een rijtje gezet.

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (27)

25 familiefilms die elk kind moet zien (plus leuke activiteiten) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5894

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.